Hem » Hälsa & Skönhet

Tandvård i Estland

Tandvård i EstlandEstland har alltid legat långt framme i den medicinska utbildningen, en tradition från 1800-talet. Många tycker det är dyrt att göra större ingrepp hos tandläkaren i Sverige. I Estland brukar man räkna med att priset är hälften av vad du skulle få betala i Sverige. I Estland är det inte ovanligt att de tar emot svenskar till sina kliniker. Men även besökare från andra länder vänder sig till Estlands billiga men professionella tandvård. DN skrev 2005 om tandvården i Tallinn. Flera tandklinker samarbetar med researrangörer som ordnar resan samt hotell, men de hjälper även till att sköta den första kontakten mellan patienten och kliniken.
De flesta estniska tandläkarna är utbildade i Estland eller i Finland. Ett varningens ord är dock att undvika tandläkare som är utbildade i det forna Sovjetunionen. Men de nya klinikerna har bara läkare som är utbildade i Estland eller Finnland.

Nackdelen är om man känner sig obekväm med kommunikation på engelska, men flera kliniker har skickat sina läkare på intensivutbildning i svenska. Det kan också vara bra att kolla upp vilka garantier som ges, några kliniker lämnar till exempel tre års garanti på sina utförda ingrepp.