Hem » Tallinn

Sevärdheter i Tallinn

Russian BasilicaDet anordnas ofta sightseeing med svensktalade guider hos resebolagen. Du får då en rundresa med

buss i staden och är ett bra sätt att bekanta sig med staden. Det kostar oftast inte mer än någon hundralapp.

Är du intresserad av museum så finns det flera museer i Tallinn, priset för inträdet varierar men ligger inte sällan runt 30-40 svenska kronor.

Gamla staden

Den gamla staden är ett måste att besöka i Tallinn och det är nästan omöjligt att undgå den. Här finns det mycket bevarat sedan medeltiden och gamla staden är numera med på UNESCOs världsarvslista. I gamla staden kan du besöka en mängd väl bevarade kyrkor och byggnader.

Kadriorg

I Kadriorg finns det berömde barockslottet ”Kadriorgs slott” som byggdes år 1918 åt tsarfamiljen som deras sommarresidens. Kadriorg är ett populärt och attraktivt bostadsområde och det finns även ett parkområde som är ett populärt utflyktsmål. En av de mest populära är Alexander Nevskij-katedralen som är den största och finaste katedralen.

Alexander Nevskij- katedralen

Denna stora och väldigt utsmyckade katedralen är byggd 1900, den tiden då Estland var en del av Ryssland. Arkitekten är från St. Petersburg och designen har influenser av många olika historiska stilar. Vill du besöka en mässa så är dessa 08:30 och 17:00 varje dag och öppettider är mellan 08:00 till 19:00. Katedralen ligger i Gamla Stan i Tallinn.

Eesti Vebaõhumuuseum

Eesti Vabaõhumiiseum är ett museum för estnisk historia och ligger beläget strax utanför centrum. Hela museet är uppbyggt som en estnisk by från 1700-talet. Ett bra resmål om du är intresserad av historia.

Teletornet

Utanför centrum i stadsdelen Pirita ligger Tallinn TV Tower. Detta kan åka upp i för att beskåda utsikten eller äta på restaurangen Galaxy. Tornet är 314 meter högt men observationsplatsen samt restaurangen ligger på 170 meters höjd. För mer information och priser se hemsidan här.