Hem » Nöjen & Shopping

Shopping i Estland

Tallinn GataEstland är ett ypperligt shoppingland. Här kan du shoppa till fyndpriser jämfört mot Sverige! Jeans, skinn, hemslöjd och sprit är det du kan göra mest marginal på. Vill du shoppa riktigt billigt besöker du någon lokal marknad. De mest exklusiva butikerna hittar du i Gamla Stan i Tallinn. Där finns det många små exklusiva butiker, men det är inte här du gör de lätta fynden.

En inhemsk liter starksprit kan du få runt hundringen och en literflaska svensk absolut är lite dyrare.

Är du ute efter några fina souvenirer kan du köpa något fint hantverk, exempelvis något handstickat eller snidat. På marknader kan du hitta roliga minnessaker från sovjettiden för en spottstyver.

Normala öppettider för affärerna är måndag till fredag 09.00-18.00. I större städer är butiker även öppna under helgen och en del affärer har ofta längre öppettider.

Det är svårt att jämföra med svenska priser då det varierar väldigt, teknik har ungefär samma pris som i Sverige men kläder är ofta billigare. Räkna med att betala ungefär 60% av det normala svenska priset.

I Tallinn finns det flera stora populära köpcentrum där Stockmann och Kaubamaja är två av de populäraste.

Kesk Turg

Cirka 20 minuters promenad från Gamla Stan i Tallinn finner du Kesk Turg, här hålls det marknad på klassiskt vis. Här kan du fynda allt från hemslöjd till godis och delikatesser. Ett måste att besöka.

Ryssmarknaden

Här kan du fynda plagierade varor av alla dess slag. Här kan du även fynda små roliga saker från den tid så Estland var en del av Ryssland, ofta för en spottstyver.