Hem » Bra att veta

Resa till Estland

Med båt

Det finns två stora hamnar i Estland, en i Paldiski och en i Tallinn och det finns goda färjeförbindelser till Helsingfors och Stockholm. Bara sträckan mellan Helsiniki i Finland och Tallinn i Estland åker det cirka 2 miljoner resenärer varje år. Ska du ta med din bil på färjan till Estland är det viktigt att du har med registreringsbevis samt nationalitetsmärke på fordonet. Om fordonets ägare inte är med på resan kan det vara bäst att ha med en fullmakt på engelska. På båten kan du ofta växla pengar, så det är ett bra tillfälle att skaffa lite fickpengar i kroon.

Med flyg

Estlands största internationella flygplats ligger i Tallinn och där dominerar det delvis statligt ägda flygbolaget Estonian Air.

Flygplatsen i Tallinn ligger cirka 3 kilometer sydöst om stadskärnan. Du tar dig lättast in till stan från flygplatsen med taxi, kostar cirka 50 svenska kronor. Vill du snåla kan du ta en av bussarna som går var 20:e minut. (buss 2), bussen kostar cirka 10 svenska kronor.

Tallinns flygplats
Lennujaama tee 2, 11101 Tallinn, Estland
Tel. +372 605 8888
www.tallinn-airport.ee

Med buss

Det billigaste sättet att ta sig till och från Estland är förmodligen med buss. Från bussterminalen kan du ta spårvagnen (spårvagn 2 eller 4) eller lokalbuss till innerstan.

Tallinns Bussterminal
Lastekodu 46
Tel. 12550
www.bussireisid.ee